AROMATIČNI PIRE: Zašto uvek mora da se jede klasična verzija krompir pirea kad su mnoge varijacije na temu jednako UKUSNE (RECEPT)
Želite malo zanimljiviji i šareniji prilog? Evo jednog zanimljivog predloga, čisto da malo razbijete rutinu i uradite nešto drugačije za jelo koje nam je svima dobro poznato.
SASTOJCI:
4 krompira
1/4 šolje mleka
30 g maslaca ili margarina
struk praziluka
pola kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice bibera
150 g šunke
so
PRIPREMA:
1. Skuvajte krompir, procedite, ispasirajte i dok je još vruć, dodajte margarin i mleko. Sve dobro izmešajte, da masa bude kremasta, pa dodajte sitno seckanu šunku i praziluk.
2. Začinite belim i crnim lukom u prahu i biberom. Posolite po ukusu.
3. Aromatični pire možete služiti kao prilog uz piletinu ili šnicle.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video:
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)