FRANCUZI JE OBOŽAVAJU: Tradicionalna SUPA OD LUKA kojoj niko ne može da odoli
Francuska supa od luka je kremasta, gusta, primamljivig mirisa i još boljeg ukusa, u kombinaciji sa hrskavim hlebom i sirom koji se razvlači zadovoljiće sva vaša čula.
Potrebno je malo više vremena za pripremu, ali zato je uživanje u ukusu zagarantovano.
Sastojci:
1kg luka 3-4 čena belog luka 50 g putera 1 kašika maslinovog ulja 1 kašika šećera 2 kašike brašna 200ml belog vina 1 litar bujona (goveđi) nekoliko kriški francuskog hleba 150 g sira (koji se topi) So, biber, majčina dušica
Priprema:
1. Na ulju i puteru propržite crni luk isečen na režnjeve. Dodajte kašiku šećera, pa nastavite da pržite dok luk ne postane karamelizovan. 2. Dodajte beli luk i dve kašike brašna pa sve dobro promešajte. 3. Postepeno dodajte belo vino sve vreme mešajući, a zatim i bujon. Začinite. Poklopite šerpu i kuvajte još 15-20 minuta. 4. Gotovu supu sipajte u manje činije za rernu. Preko stavite dva parčeta prepečenog hleba i narendajte sir. 5. Posude staviti u rernu na 10 minuta dok se sir ne rastopi i dobije zlatno-žutu boju.
(Kurir.rs)
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti