Konačno je stiglo vreme kada možemo da koristimo sveže povrće, a ovaj put vam donosimo jedno ukusno jelo s mladim tikvicama.

tikvice-1.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 2 kašičice gustina
  • 400 g tikvica
  • 100 ml ulja
  • kašičica soli
  • kašičica rendanog đumbira
  • 1/2 dl vode
  • 1/2 dl belog vina
  • 1 kašičica biozačina
profimedia0561120861.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Piletinu isecite na rezance i uvaljajte je u gustin. Tikvice nemojte ljuštiti, već ih iseckajte na tanke kriške.

2. Prvo na ulju propržite meso, a zatim na istoj masnoći i tikvice. Posolite i dodajte đumbir. Vratite meso u tiganj i zalijte ga vodom i vinom. Dodajte biozačin, pa sve zajedno još kratko prodinstajte.

3. Jelo poslužite uz kuvani pirinač ili kuvanu testeninu

foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

02:15
KAO U BALAŠEVIĆEVOJ PESMI! UKUSI VOJVODINE NA JEDNOM MESTU Izvor: Kurir televizija