Još jedan originalan način ukrašavanja uskršnjih jaja jesu dekorativne mrvice, perle ili konfete za torte i kolače.

perlice-za-kolace-shutterstock-331918145.jpg
Shutterstock 

U zavisnosti od toga da li želite jestiva ili isključivo ukrasna jaja, za lepljenje mrvica možete da koriste razmućeno belance za jestiva ili lepak za ukrasna jaja.

Uz ukrasne mrvice, perle ili konfete za kolače i torte, kao i tvrdo kuvana jaja ili izduvana jaja biće vam potrebna još četkica.

Za pravilno izduvavanje jaja potrebno vam je nekoliko većih i čvršćih čioda, jedan tanak šrafciger, špric za injekcije, tanka igla za pletenje i nekoliko drvenih čačkalica. Jaje prvo gore probušite, a zatim dole tankom čiodom. U rupicu stavite vrh šrafcigera i polako je proširujte pažljivim okretanjem šrafcigera. To isto ponovite i na donjem kraju jajeta.

jaja-uskrs-farbanje.jpg
Shutterstock 

Iglom za pletenje probušite belu pokožicu, zatim polako uvucite iglu šprica u gornju rupicu i ubacite vazduh u jaje. Sadržina jajeta će pod pritiskom iscuriti na drugu stranu. To isto možete da postignete i izduvavanjem na usta.

Kada ovo uradite, dobro operite ljusku i spolja i iznutra i ostavite je da se osuši. Ovako pripremljene ljuske možete oslikavati i svim vrstama boja i ukrašavati ih po želji.

Postupak dekoracije mrvicama, perlama i konfetama za kolače i torte je vrlo jednostavan: četkicom treba da nanesete belance ili lepak na jaje, a zatim da ga uvaljajte u ukrasne mrvice koje ste sipali u prigodnu činiju.

yumama.com-jaja-uskrs.jpg
Shutterstock 

Dekoraciju pritisnite kašikom, treba dobro prione za ljusku jajeta. Potom pažljivo izvadite jaje i stavite ga na žičani podmetač da se lepak, odnosno. belance dobro osuši.

Kurir.rs

Bonus video:

02:12
Danas je Veliki petak Izvor: kurir televizija