Ovaj obrok se sprema vrlo jednostavno i lako. Nema prženja, nema pohovanja, sveže tikvice u rerni sa sirom i pavlakom su ručak koji ćete obožavati.

Sastojci:

  • 2 - 3 tikvice
  • 150 g sira
  • 100 g kisele pavlake
  • so
  • ulje
  • 3 čena belog luka
  • mirođija
sir-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema

1. Isecite oprane tikvice na kolutiće. Posolite i ostavite da se ocede.

2. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem.

3. Izmrvite sir, pomešajte ga sa pavlakom, izgnječenim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom. Namažite tikvice gotovom smesom.

4. Pecite u rerni dok ne porumeni. Pospite mirođijom.

(Kurir.rs/Stil)

01:26
SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK! Izvor: Kurir televizija