Ako postoji kvalitetno jelo "na brzinu", onda je to jednostavna čorba sa pirinčem.

Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča.

Ova čorba je "džoker" koji može da uskoči kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju.

profimedia0323430670.jpg
Profimedia 

Sastojci: 1 l bistre goveđe ili pileće supe 150 g pirinča 2 jajeta 2 dl kisele pavlake 1 limun so, biber malo peršuna

profimedia0218880078.jpg
Profimedia 

Priprema: 1. U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. 2. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. 3. Na kraju u posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i masu dodajte skuvanom pirinču. 4. Čorbicu začinite solju, biberom i ukrasite peršunom.

(Kurir.rs)

49:58
MAJKE I SNAJKE S01E32 Žiri nikad strožiji, pirinač porodice Grujić ocenili blagim užasom Izvor: Kurir TV