Ako postoji kvalitetno jelo "na brzinu", onda je to jednostavna čorba sa pirinčem.
Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča.
Ova čorba je "džoker" koji može da uskoči kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju.
![Pirinač](/data/images/2020/01/28/16/2125191_profimedia0323430670_ff.jpg?ver=1650974677)
Sastojci: 1 l bistre goveđe ili pileće supe 150 g pirinča 2 jajeta 2 dl kisele pavlake 1 limun so, biber malo peršuna
![Supa, Kuvanje](/data/images/2017/07/28/16/1249851_profimedia0218880078_ff.jpg?ver=1650974758)
Priprema: 1. U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. 2. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. 3. Na kraju u posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i masu dodajte skuvanom pirinču. 4. Čorbicu začinite solju, biberom i ukrasite peršunom.
(Kurir.rs)
![](http://www.kurir.rs/resources/images/header/logo.png)