Evo jednog lepog deserta za čiju pripremu vam neće trebati mnogo vremema...

profimedia0630351899.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 8 kriški ananasa (iz konzerve)
  • 4 jajeta
  • 6 dl mleka
  • 120 g putera
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. U sud sipajte mleko, kakao i maslac i stavite na laganu vatri dok se maslac ne istopi, pa sklonite s ringle.

2. U drugoj posudi dobro umutite jaja i šećer, zatim smanjite brzinu na mikseru i dodajte kašiku po kašiku brašna, a potom i prašak za pecivo. Kada se masa sjedini, dodajte joj mleko s kakaoom i rastopljenim maslacem, pa sve to dobro pomešajte i sipajte u podmazani pleh.

3. Kolač stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče, pa tek onda po testu poređajte kolutove ananasa, vodeći računa o tome da ih ravnomerno rasporedite.

4. Kolač pecite 30 minuta.

foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija