Maslačak je tradicionalna biljka naših krajeva koja se preporučivala kod niza bolesti, od visokog krvnog pritiska, „trovanja krvi", reumatoidnog artritisa, plućnih tegoba, žutice, bolesti bubrega i kožnih oboljenja.

sirup-maslacak.jpg
Foto: Profimedia
sirup-maslacak.jpg
Foto: Profimedia
1621936098mionicamaslacaklekovitosteliksirfotorina2.jpg
Foto: RINA

SALATE OD MASLAČKA

1621936098mionicamaslacaklekovitosteliksirfotorina2.jpg
Foto: RINA
shutterstock-50036116.jpg
Foto: Shutterstock

ČAJ OD LISTOVA

Čaj od listova maslačka priprema se tako što kašičicu sušenih listova prelijete s dva decilitra vrele vode. Poklopite, i posle 10 do 15 minuta procedite.

maslacak.jpg
Foto: Shutterstock

ČAJ OD KORENA

shutterstock-50036116.jpg
Foto: Shutterstock
koren-maslacka.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

maslacak.jpg
Foto: Shutterstock

ČAJ OD KORENA

Tri do pet grama korena stavi se u mlaku vodu. Zagrejte i kuvajte 10 minuta. Procediti, i najbolje je piti dva do tri puta na dan, pola sata pre obroka.

koren-maslacka.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma Izvor: Kineski radio Internacional