Od ostataka starog hleba može svašta da se napravi, a ovo je jedan od predloga koji možete da iskoristite za ukusan doručak, ručak, pa i večeru, ali nemojte da jedete kasno.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 4-5 jaja
  • 300 g sira
  • 2 šoljice ulja
  • 1/2 l mleka
  • 1 kašika brašna
  • suvo grožđe

Priprema:

1. Podmažite tepsiju u kojoj će se peći pita. Hleb isecite na kriške jednake veličine, pa ga poređajte po tepsiji.

2. Umutite jaja, dodajte mrvljeni sir, ulje, malo soli ako je sir neslan, dodajte mleko i kašiku brašna, pa sve lepo sjedinite i prelijte preko poređanih kriški hleba.

3. Preko pite možete po želji staviti i suvo grožđe.

4. Pecite dok ne porumeni.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

01:36
KAKO NASTAJE VRHUNSKI KAJMAK: Tajni recept koji se vekovima prenosi sa kolena na koleno (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija