Ukoliko sutra planirate neko roštiljanje u prirodi, ovaj savet će vam biti od velike koristi.

Prvomajski praznici su sinonim za druženje izvan grada, pravljenje ukusnog roštilja, kao i igranja društvenih igara, ali kad prođe praznična euforija, mnogima će sigurno teško pasti čišćenje rešetke na kojoj se pržilo meso, jer se ono gotovo uvek zalepi.

shutterstock-1700361862.jpg
Profimedia 

Kako vam se to više ne bi događalo, isprobajte ovaj jednostavan trik - umesto da "podmažete" rešetke slaninom, probajte sirovim krompirom.

Krompir za početak presecite na pola, zabodite viljušu u jednu polovinu i pređite preko rešetke onim delom gde je krompir rasečen.

Naime, skrob iz krompira stvara sloj za koji se hrana neće lepiti kada se zagreje na roštilju, a pranje rešetke neće biti toliko naporno kao pre.

Isprobajte ovaj trik i sigurno ćete zaboraviti na slaninicu i ostale savete oko roštilja!

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:22
SRPSKO ZLATO: Severno od Niša skoro niko ne zna za ovaj proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija