PESTO SOS OD BOSILJKA: Fantastičan sos za špagete, kao dodatak raznim pastama, preliv za pečenja ili podloga za picu (RECEPT)
Pesto sos je jedan od čestih (i mnogima omiljenih) sastojaka mnogih jela.
Možete ga koristiti kao jedini sos sa testeninom ili kao jedan od sastojaka u drugim specijalitetima...
Sastojci:
3-4 šolje lišća od bosiljka
3 čena belog luka
100 g parmezana
20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)
1-1,5 dl maslinovog ulja
kašičica (ili manje) soli
Priprema:
1. Operite bosiljak, izmiksujte ga u blenderu s belim lukom i pinjolima ili indijskim orahom.
2. Dodajte parmezan, postepeno dolivajte maslinovo ulje i još miksajte dok se sve ne sjedini u masu poput majoneza.
SAVET: Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvetove i grane odvojte jer daju gorak ukus.
Kurir.rs
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore