Pesto sos je jedan od čestih (i mnogima omiljenih) sastojaka mnogih jela.

Možete ga koristiti kao jedini sos sa testeninom ili kao jedan od sastojaka u drugim specijalitetima...

shutterstock-361859006.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

3-4 šolje lišća od bosiljka

3 čena belog luka

100 g parmezana

20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)

1-1,5 dl maslinovog ulja

kašičica (ili manje) soli

Priprema:

1. Operite bosiljak, izmiksujte ga u blenderu s belim lukom i pinjolima ili indijskim orahom.

2. Dodajte parmezan, postepeno dolivajte maslinovo ulje i još miksajte dok se sve ne sjedini u masu poput majoneza.

stockphotopestosauce718253980.jpg
Foto: Shutterstock

SAVET: Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvetove i grane odvojte jer daju gorak ukus.

Kurir.rs

Bonus video:

01:22
JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA Izvor: Kurir televizija