Nakon roštiljanja najbolje je da dobro sastružete ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem.

Različiti roštilji mogu zahtevati različite metode čišćenja, pa pre nego što krenete u čišćenje svog roštilja prema uputstvima proizvođača, proverite zahteva li nekakav poseban tretman.

profimedia0282404360.jpg
Profimedia 

Jedno je sigurno - preporuka stručnjaka je da ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za čišćenje roštilja savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomešanu s vodom, tako da dobijete pastu. Nanesite je na roštilj, a potom dobro isperite celu površinu roštilja i prebrišite ga krpom od mikrovlakana, kako biste sprečili nastanak tragova od vode.

Roštilj možete očistiti i tako da mu delove potopite u vruću vodu s malo tečnosti za pranje suđa i tako ih ostaviti neko vreme. Nakon toga delove roštilja izvadite i istrljajte žicom, ali pazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro ih osušite krpom ili na svezem vazduhu, piše "Express".

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:22
SRPSKO ZLATO: Severno od Niša skoro niko ne zna za ovaj proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija