POVRĆE NA FRANCUSKI NAČIN: Zapečeni karfiol, brokoli i kromir u belom sosu! RUČAK ZA DESETKU
Nemate ideju šta da pripremate za ručak? Jednostano jelo od povrća je uvek dobar izbor, a još kada ga zapečete u belom sosu, koji neodoljivo podseća na bešamel, olizaćete tanjire.
Poslužite ga uz meso po izboru. Zasitiće vas i oduševiti.
Sastojci:
300 g brokolija 300 g karfiola 3 krompira 1 šargarepa 1 crni luk
Za sos:
40 g putera 2 kašike brašna 250 ml pilećeg bujona pavlaka za kuvanje 1 kašika parmezana 1 kašičica belog luka u prahu mocarela ili sir po želji
Priprema:
1. Isečeni brokoli, karfiol i krompir skuvajte na pari. 2. Šargarepu i luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja i putera. Kuvano i proprženo povrće stavite u tepsiju. 3. Istopite puter, dodajte brašno i mešajte dok ne dobije zlatnu boju, pa sipajte bujon. 4. Kad proključa dodajte pavlaku za kuvanje, začinite i dodajte parmezan i beli luk u prahu. 5. Kuvajte uz neprestano mešanje. Prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA