SOČNI PILEĆI BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: U marinadu dodajte jedan sastojak za još bolji UKUS
Donosimo vam recept kojem niko neće moći da odoli. Marinirani pileći bataci bukvalno se lepe za prste, a tajna je u jogurtu koji se dodaje u smesu za mariniranje.
Najvažnije kod pripreme ovog jela je da dobro začinite meso i da stoji u marinadi što duže.
Sastojci:
5 bataka 2 kašike maslinovog ulja 4 kašike jogurta 1 kašičica soli 2 kašičice origana pola kašičice bibera aleva paprika po ukusu pola šolje pilećeg bujona
Priprema:
1. U dublju činiju stavite batake, koje ste prethodno malo posolili. 2. Sve ostale sastojke promešajte, pa namažite svako parče mesa. Činiju poklopite i ostavite u frižideru što duže, najbolje preko noći. 3. Meso prebacite u vatrostalnu činiju, sipajte vodu do polovine mesa, pa sve pecite nepokriveno oko 45 minuta do sat vremena na 250 stepeni.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore