Donosimo vam recept kojem niko neće moći da odoli. Marinirani pileći bataci bukvalno se lepe za prste, a tajna je u jogurtu koji se dodaje u smesu za mariniranje.

Najvažnije kod pripreme ovog jela je da dobro začinite meso i da stoji u marinadi što duže.

jogurt.jpg
Profimedia 

Sastojci:

5 bataka 2 kašike maslinovog ulja 4 kašike jogurta 1 kašičica soli 2 kašičice origana pola kašičice bibera aleva paprika po ukusu pola šolje pilećeg bujona

piletina.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. U dublju činiju stavite batake, koje ste prethodno malo posolili. 2. Sve ostale sastojke promešajte, pa namažite svako parče mesa. Činiju poklopite i ostavite u frižideru što duže, najbolje preko noći. 3. Meso prebacite u vatrostalnu činiju, sipajte vodu do polovine mesa, pa sve pecite nepokriveno oko 45 minuta do sat vremena na 250 stepeni.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija