Sigurno ste jeli nekada u restoranu kao predjelo čuvene "onion rings", pržene kolutiće luka.

Nisu baš dijetalni, ali su odlična ideja za predjelo ili slanu grickalicu. Takođe su sjajni kao dodatak uz neki dobar roštilj, burgere, hotdog ili sličnu brzu hranu.

profimedia0255182548.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka
  • 100 g prezli
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. U dublji tiganj sipajte dosta ulja, pa dobro zagrejte.
  2. Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojte prstenove luka.
  3. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa uvaljajte svaki prsten i sklonite sa strane.
  4. Mešavini s brašnom dodajte jaje i mleko, pa umutite žicom. Umočite svaki prsten luka u smesu, zatim u prezle, pa stavite u tiganj i pržite dok ne dobije braonkastu boju.
  5. Gotove kolutiće vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:13
NADA I RADOSLAV ZAJEDNO SU VEĆ 65 GODINA! Za Kurir otkrili recept za uspešan i srećan brak, pa se našalili: ŽENINA REČ JE AMIN! Izvor: Kurir televizija