Recept za najlepši kolač sa jagodama

Jagode su pune vlakana, vitamina C, mangana, vitamina B9 i kalijuma. Takođe, sadrže male količine bakra, gvožđa, magnezijuma, fosfora, selena i vitamina B6, K i E. Sada im je sezona i zato jedite sveže, ali ih koristite i za najlepše poslastice.

Ovaj kolač će vas oduševiti jednostavnom pripremom i osvežavajućim ukusom.

jagoda-profimedia0090038090.jpg
Profimedia 

Sastojci: 450 g jagoda 140 g šećera 600 ml mleka 50 g kukuruznog skroba 20 g putera

puter.jpg
Profimedia 

Priprema: 1. Pomešajte jagode (250 g) sa šećerom (80 g) i izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom. 2. Sipajte mleko, pa promešajte i procedite. Dodajte skrob i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. 3. Smesu sipajte u vatrostalnu posudu i stavite u frižider na pola sata. 4. Puter pomešajte sa šećerom (60 g) i istopite. Zatim dodajte preostale iseckane jagode (200 g) i još kratko kuvajte mešajući. 5. Sipajte preko fila. Stavite sat vremena u frižider.

(Kurir.rs/Stavr ukusa)

03:54
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv