BANANA HLEB SA ORASIMA I SUVIM GROŽĐEM: Zdrava poslastica, BEZ ŠEĆERA, ostaje svež i po nekoliko dana (RECEPT)
Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak, mi imamo savršen predlog za vas. Banana hleb sa suvim grožđem i orasima koji će vas oduševiti kombinacijom ukusa.
Kada se kućom raširi miris sveže pečenog kolača, ukućani će se oko stola okupiti brzinom svetlosti
Sastojci:
- 150 g integralnog brašna
- 150 g belog brašna
- 150 g oraha
- 3 banane
- 100 ml vode
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 50 g suvog grožđa
- 1 jaje
- 1 kašika meda
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
1. U činiji pomešajte obe vrste brašna, dodajte sodu bikarbonu, cimet, so i sitno naseckane orahe.
2. U drugoj posudi viljuškom izgnječite dve banane, pa dodajte ekstrakt vanile, vodu, med, jaje i suvo grožđe, a onda sve dobro ručno sjedinite.
3. Smesu sa bananama preručite u posudu u kojoj su suvi sastojci. Mešajte dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
4. Sipajte smesu u pleh. Treću bananu isecite po dužini pa stavite odozgo.
5. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!