Umesto kupovnog napravite domaći sladoled sendvič za manje od 5 minuta. Sastojke možete da korigujete po želji, pa tako umesto čokolade dodajte neko seckano voće, ili ilomite omiljeni keks.

Prava poslastica za vrele dane za celu porodicu.

screenshot-3.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g maskarpone sira
  • 200 g čokolada
  • 200 g keksa
profimedia0205998320.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Umutite slatku pavlaku sa maskarpone sirom. Dodajte sitno seckanu čokoladu (možete da pomešate crnu i belu), pa promešajte.

2. Keks umočite u mleko i poređajte u kalup, pa sipajte fil i preko opet keks.

3. Stavite u zamrzivač na četiri sata.

(Kurir.rs)

00:32
Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce? Izvor: Espreso