PUNJENI PARADAJZ KOJI NE ZAHTEVA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA: Bogato ga nafilujte, pa zapecite u rerni (RECEPT)
Pijace i marketi prepune su svežeg povrća, pa je ovo idealna prilika da se iskoriste maksimalno.
Omiljeno povrće mnogih svakako je paradajz, zato vam donosimo recept koji ćete obožavati.
Ukusno i zasitno jelo za koje nije potrebno mnogo sastojaka, preterane veštine i truda.
Sastojci:
- 7 paradajza
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g maslaca
- 2 jajeta
- 100 g pirinča
- 2 kašike prezli
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
1. Isecite poklopce paradajza i izdubite unutrašnjost. Deo koji ste izvadili iz paradajza izgnječite.
2. Na 50 g zagrejanog maslaca propržite luk i mleveno meso. Dinstajte dok tečnost ne ispari, pa dodajte obareni pirinač, sitno iseckani peršun, biber i so.
3. Posle 15 minuta dinstanja dodajte pasirani paradajz i ostavite na ringli još desetak minuta.
4. Razmutite jaja, pa dodajte smesi sa mlevenim mesom. Gotovim nadevom napunite paradajz, stavite poklopce i poređajte u dublju posudu za pečenje.
5. Prelijte ostatkom maslaca, pospite prezlama i pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega