KREMASTA POSLASTICA KOJU ĆETE PRAVITI CELO LETO: Domaći sladoled od VIŠANJA za koji je potrebno 10 minuta, ostaviće vas bez daha!
Ako imate malo slobodnog vremena, a želite da obradujete ukućane omiljenom poslasticom, onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.
Sladoled od višanja se pravi lako, sastojci su jednostavni i jeftini, a ukus je čaroban. Obavezno probajte i uživajte u ledenoj poslastici tokom ovih vrelih dana.
Sastojci:
- 300 g višanja
- 300 ml jogurta
- 200 ml hladnog mleka
- 200 g šlaga u prahu
- 100 g šećera
Priprema:
- Pomešajte šlag u prahu i hladno mleko i dobro umutite.
- Uzmite jednu šaku višanja i stavite sastrane, a ostale višnje izmiksajte zajedno sa jogurtom i šećerom.
- Smesi sa višnjama dodajte šlag i mutite lagano sve vreme.
- Smesu prelijte u plići i širi sud i stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte višanje koje ste ostavili sastrane i ponovo vratite na hlađenje nekoliko sati.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore