I kada je napolju vruće, treba praviti zdrava jela koja se brzo spremaju od namirnica kojima je sezona.

profimedia0625642482.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 1/2 kg spanaća ili koprive
  • 2 kašike brašna
  • 1 kocka za supu
  • 2 kašike kajmaka
  • so, biber

Za serviranje:

malo sirćeta ili kiselog mleka

spanac.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Opran i na rezance iseckan spanać ili koprivu spustite u litar ključale vode. Kuvajte pet-šest minuta i dodajte kocku za supu.

2. Za to vreme razmutite brašno s vodom. Sklonite čorbu s vatre, umešajte razmućeno brašno i vratite na vatru da proključa. Dodajte kajmak, so i biber.

3. Servirajte s kašikom kiselog mleka ili malo sirćeta.

profimedia0249631471.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:54
NAKON 2 MESECA PAUZE PONOVO RADI NARODNA KUHINJA: U Subotici spremaju tople obroke za 1.200 duša Izvor: Kurir televizija