Bela čokolada se odlično slaže s jagodama. Kad probate ovu poslasticu biće vam jasno zašto.

shutterstock-2102264803.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 160 g brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jogurt
  • 1 dl ulja
  • 100 g bele čokolade
  • 1/2 kg jagoda

Priprema:

1. Razdvojiti belanca i žumanca. Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje i jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešati posebno umućen sneg od belanaca.

2. U dobijenu smesu varjačom lagano umešati jagode iseckane na komadiće koji ne treba da budu previše sitni, kao i sitno iseckanu belu čokoladu.

3. Masu sipati u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine (22 x 35 cm) i peći u rerni na 170 stepeni 25 minuta.

4. Kolač ohladiti, iseći na kocke i po želji ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i svežim jagodama.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija