Kad napravite ovaj sladoled videćete u čemu je razlika između kupovnog i domaćeg... A i zdraviji je.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 50 keksa (pti ber, plazma...)

foto: Shutterstock

Što je keks tamniji, kontrast je zanimljiviji

Priprema:

1. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodavajte kašiku po kašiku šećera, vanilin šećer, pa jedno po jedno žumance. Dobro umutite.

2. Keks izmrvite (nemojte ga sasvim usitniti jer su upravo komadići keksa ono najzanimljivije u ovom sladoledu) i dodajte ga u smesu. Zatim, mešajući kašikom, dobijenu masu pomešajte s umućenom slatkom pavlakom u kompaktnu masu.

3. Dobijeni sladoled sipajte u plastičnu posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču bar 12 sati pre služenja.

shutterstock-157863875.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija