Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.

Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.

kobasice-foto-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

2 tortilje

3 jajeta

50 g ljute kobasice

1 crvena paprika

2 kašike kukuruza šećerca

so, biber

kockica putera

profimedia0286188611.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.

2. U tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje sipajte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.

3. Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. 4. Presecite na četiri dela i poslužite.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija