Rižoto sa pilećim mesom lako se pravi, a izuzetno je zdrav i lagan.

Rižoto je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan ručak koji će zadovoljiti i ljubitelje mesa i povrća.

Osim toga, ovo jelo sadrži i pirinač, pa se može smatrati i kompletnim obrokom uz koji vam nije potreban čak ni hleb. Spoj povrća i pilećeg mesa, uz odabrane začine, daje jelo jedinstvenog ukusa koje će oduševiti vašu porodicu.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 2 mesnate paprike
  • 2 paradajza
  • 1 glavica luka malo ulja
  • 200 ml soka od paradajza
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • so, biber
  • mlevena paprika
screenshot-1.jpg
Foto: Kurir TV

Priprema:

1. Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na ulju i malo vode.

2. Kada luk postane staklast, dodajte meso i još malo tople vode.

3. Sve dobro izmešajte i začinite, pa dinstajte oko 10 minuta.

4. Dodajte papriku, paradajz i 200 ml tople vode. Kad proključa dodajte pirinač i sok od paradajza.

5. Vodu dolivajte dok se pirinač ne skuva.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

49:58
MAJKE I SNAJKE S01E32 Žiri nikad strožiji, pirinač porodice Grujić ocenili blagim užasom Izvor: Kurir TV