Kako su dani sve topliji, tako naši obroci postaju sve laganiji i manje obilni. Baš zbog toga treba razmišljati i o njihovoj nutritivnoj vrednosti, pa se mnogi odlučuju za salate, obrok-salate ili jela koja bi u toku zime konzumirali kao prilog.

Jedna od osvežavajućih, a prilično zasitnih salata je i ova, napravljena od šargarepe, tikvice i krastavca bez termičke obrade, kako bi vam pružila što više kvalitetnih sastojaka. Ono što joj daje poseban i malo drugačiji ukus je pečeni susam.

tikvice-2.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 250 g šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 veći krastavac
  • 1 veza peršuna
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće
  • 3 kašike susama
  • so
profimedia0183878430.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Susam prepecite na suvom tiganju i odložite ga sa strane.

2. Šargarepu, tikvice i krastavac očistite i izrendajte na krupnije rende. Beli luk očistite i izgnječite.

3. Jabukovo sirće, šećer, so i maslinovo ulje sjedinite sa belim lukom i pečenim susamom, pa sve dodajte rendanoj šargarepi i krastavcu, pa dobro izmešajte.

4. Peršun iseckajte, pospite po salati i stavite da se ohladi. Salatu služite kao prilog ili glavno jelo.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija