Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu!

Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.

Iskoristite jagode i isprobajte recept koji koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci.

jagoda-profimedia0260054779-1.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci

  • 400 g svežih jagoda
  • 2,5 dcl slatke pavlake
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 200 g kristal - šećera
  • Po ukusu mlevenog keksa i čokoladnog preliva za ukras
profimediasladoled.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Umutiti slatku pavlaku.
  2. U kiselu pavlaku dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, može mikserom, može ručno.
  3. Jagode očistiti i ispasirati, dodati kiseloj pavlaci.
  4. U tu masu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i po ukusu dodati mleveni keks, na ovu količinu dovoljno je 100 gr, ali nije obavezno.
  5. Rasporediit masu u činijice za služenje ili u jednu veliku, pa kasnije vaditi kašikom za sladoled.
  6. Staviti u zamrzivač da se stegne, uz povremeno mešanje da bi se izbeglo stvaranje kristala leda.

(Kurir.rs)

02:43
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija