DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA ZA KOJIM DECA LUDE: Lako se pravi, jeftin je, a UKUS JE KREMAST i osvežavajući!
Sa toplijim danima imamo želju sa poslasticom koja će nas osvežiti. Uvek možete da kupite gotov sladoled, ili da izaberete bolju varijantu!
Domaći sladoled se brzo pravi, zdraviji je, jeftiniji i ima pun ukus, tako da sa njim nema greške.
Iskoristite jagode i isprobajte recept koji koji doslovno svi obožavaju, naročito klinci.
Sastojci
- 400 g svežih jagoda
- 2,5 dcl slatke pavlake
- 2 dcl kisele pavlake
- 200 g kristal - šećera
- Po ukusu mlevenog keksa i čokoladnog preliva za ukras
Priprema:
- Umutiti slatku pavlaku.
- U kiselu pavlaku dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi, može mikserom, može ručno.
- Jagode očistiti i ispasirati, dodati kiseloj pavlaci.
- U tu masu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i po ukusu dodati mleveni keks, na ovu količinu dovoljno je 100 gr, ali nije obavezno.
- Rasporediit masu u činijice za služenje ili u jednu veliku, pa kasnije vaditi kašikom za sladoled.
- Staviti u zamrzivač da se stegne, uz povremeno mešanje da bi se izbeglo stvaranje kristala leda.
(Kurir.rs)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore