Poslužite uz hleb i salatu, ili uz predhodno skuvanu testeninu po želji.

kuvanje-serpa-kuhinja-sporet.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 4 bataka i karabataka
  • 100 g suvih šljiva
  • 1 veći crni luk
  • 1/2 l soka od paradajza
  • 1/2 kafene kašičice aleve paprike
  • so, biber
  • malo ulja
  • ljuta tucana paprika (ko voli)
profimedia0092285783.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Meso s bataka i karabataka iseći na kocke, posoliti ga, pobiberiti i ispržiti ga sa svih strana na malo ulja da dobije lepu zlatnu boju. Gotovo meso odložiti sa strane.

2. Na preostalo ulje dodati sitno sečen luk i suve šljive (ukoliko su šljive presuve, pre sečenja spustite ih u toplu vodu nekoliko minuta da omekšaju). Luk sitno iseckati i pržiti dok ne postane žut, pa mu dodati šolju vode i sve to dinstati oko desetak minuta, pa dodati meso, alevu papriku, so, biber i sok od paradajza.

3. Sve zajedno ostaviti da se krčka poklopljeno bez dodavanja vode oko 20 minuta.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

Punjene dunje - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv