Odličan i zdrav prolećni i letnji obrok. Isloristite sezonu tikvica i paradajza kojih će biti celog leta.

paradajz-terapija.jpg
Foto: printscreen YT

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 paradajza
  • 150 g pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • so, biber
  • sveža mirođija
  • svež peršun
tikvice-1.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite desetak minuta.

2. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa ređajte tikvicu, pa paradajz. Sve pospite mirođijom i začinima po ukusu.

3. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte s pavlakom i dodajte malo soli. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza.

4. Kačkavalj izrendajte, pa pospite preko pripremljenog jela.

5. Pecite u rerni na 180 stepeni, oko 45 minuta.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

02:54
MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija