Ovo je kolač koji za vreme pečenja sam napravi podlogu, krem i biskvit!

shutterstock-1313520884.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 300 g šećera
  • 10 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 1 l mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • korica od limuna (po želji)

Priprema:

1. Margarin rastopite i ostavite da se ohladi. Žumanca penasto izmešajte sa šećerom. U smesu sa žumancima dodajte prosejano brašno, rastopljeni margarin, ekstrakt vanile i na kraju postepeno dolivajte mleko.

2. Smesi lagano dodajte dobro umućeni sneg od belanaca, sve to stavite u dobro namašćenu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30 cm i pecite čitav sat na 160 stepeni.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

01:36
KAKO NASTAJE VRHUNSKI KAJMAK: Tajni recept koji se vekovima prenosi sa kolena na koleno (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija