Sve namirnice su lako dostupne, a jelo, što bi se narodski reklo "vrh vrhova"!

Sastojci:

  • 800 g kuvanog krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 veza rotkvica
  • 1 krastavac
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • so, biber, šećer
  • 1 bareno jaje
shutterstock-500477818.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Operite krompir i u ljusci ga kuvajte 25 minuta. Očistite crveni luk i isecite ga na kolutove. Operite povrće. Rotkvice i krastavac isecite na kolutove.

2. Sve sastojke pomešajte u činiji. Izmešajte ulje i sirće i prelijte. Dodajte senf, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.

3. Ocedite krompir, sačekajte da se prohladi, pa ga oljuštite i isecite na kriške. Dodajte povrću, prelijte dresingom i sve sjedinite.

4. Pokrivenu salatu ostavite u frižideru sat da se hladi. Rasporedite salatu u činije, dodajte po četvrtinu barenog jajeta i po želji pospite iseckanim vlašcem.

shutterstock-1829409062.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs