Za razliku od čizkejka, ovde je kora drugačija jer se koristi keks koji već ima fil.

shutterstock-2019817322.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 18 filovanih keksića ("moto", "toto", "noblice")
  • 50-60 g maslaca

Za krem:

  • 2 pudinga od vanile ili čokolade
  • 300 ml mleka
  • 1-2 kašike šećera
  • 1 kutija slatke pavlake
  • sezonsko voće po izboru
profimedia0200335072.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Sameljite keks pa u masu dodajte istopljeni maslac. Sve izmešajte pa masu sipajte u kalup za torte ili dublju tepsiju. Lagano rukom utisnite keks na dno kalupa.

2. Napravite puding s mlekom i šećerom, a kad se ohladi, kašikom dodajte umućenu slatku pavlaku.

3. Krem prelijte preko podloge od keksa pa sve stavite u frižider da stoji tri do četiri sata.

4. Kad se kolač ohladi, ukrasite ga voćem i stavite još malo u frižider da se voće stegne.

foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

02:27
SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU Izvor: Kurir televiizija