Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našim prostorima jer ga koristimo za raznorazne recepte. Bilo da je to slatka ili slana hrana, uvek može neka kombinacija sa njim da se napravi.

Međutim, kada je reč o pripremi krompira, posebno o ljušćenju, retko ko uživa u tom delu posla. Ljušćenje, pogotovo mladog krompira, veoma je naporan i dosadan posao koji bi mnogi rado izbegli.

profimedia0396499311.jpg
Foto: Profimedia

Jeste li znali da postoji način da se mlad krompir maltene sam oljušti?

Potrebno je da nožem urećete plitak prsten oko krompira, a zatim ga stavite u vruću vodu da se kuva i kada je kuvan, procedite ga i prelijete hladnom vodom.

Posle nekog vremena samo ga protrljajte i ljuska će sama spasti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:23
TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE! Izvor: Kurir televizija