Tikvice punjene belim mesom i pavlakom je idealan izbor ručka za ove vrele letnje dane. Belo meso puno proteina obezbediće vam dovoljan izvor energija, dok će pavlaka, pored sjajnog ukusa, obezbediti unos prirodnih probiotika.

Ključ pripreme ovog jela je u tikvicama, laganom povrću koje će vas dugo držati sitim. Vreme pripreme ovog jela je, u proseku, oko 30 od 40 minuta, a navedene količine dovoljne su za četiri osobe.

Sastojci i količina:

4 tikvice

600 g belog mesa

1 limun

2 čaše kisele pavlake

1 veza peršuna

50 g maslinovog ulja

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

voda100 ml

Priprema:

1. Skuvajte belo pileće meso u slanoj vodi i ostavite sa strane. Kada se prohladi, iscepkajte ga na končiće i prelijte ga mešavinom maslinovog ulja, soli i bibera. Tikvice operite i izdubite, zatim u njih stavite nadev od belog mesa koji ste prethodno napravili.

2. Tikvice stavite u vatrostalnu posudu, zalijte sa malo vode, prekrijte alu-folijom i pecite u rerni na 200 stepeni 25 do 30 minuta. Kada su tikvice gotove, u svaku nacedite malo limunovog soka, preko mesa i tikvica stavite pavlaku pomešanu sa peršunom i poslužite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04
URNEBESNO! Kako staviti kapu za plivanje u jednom potezu Izvor: Kurir