Belo meso je zdravo, ali i komplikovano za pripremanje. Ako se ne spremi kako treba, rezultat je suvo meso koje je teško za žvakanje. Pohovanje je uvek dobro rešenje, ali nije zdravo jesti toliko masno često.

Ali, ako pravilno marinirate belo meso moći ćete da ga jedete stalno i biće zaista sočno i mekano, a korica zlatna.

stockphotochickenmarsalawithmashroomsandlinguinepasta1060066046-1.jpg
Foto: Shutterstock

Za kilogram mesa potrbeno vam je: pola kašičice sušenog belog luka, ljute crvene mlevene paprik i bibera. Pored toga, kako napominju kuvari, potrebno je i pola kašičice začina za piletinu, ali i pola čaše kefira, malo soli, mlevenu papriku i kašiku dižon senfa.

Sve ove sastojke pomešajte, a zatim piletinu dobro uvaljajte u dobijenu smesu. Nakon toga, potrebno je da stavite meso u frižider preko noći. Ujutru je spremna za pečenje, prženje... Takođe je važno odabrati pravo posuđe. Кeramičke, staklene, plastične, emajlirane posude ili posude od nerđajućeg čelika su idealne za mariniranje

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:27
NEDIMOVIĆ: Srpska piletina posle 30 godina na prostoru EU Izvor: Kurir televizija