Mnogi ljudi obožavali su kad im majke i bake naprave preukusne lovačke šnicle za nedeljni ručak. Iako je ovo jedno od komplikovanijih jela, postoje saveti koji će učiniti da vam uvek uspe. Pripremite lovačke šnicle na ovaj način, ukus će vas oduševiti.

stockphotobraisedvealshankswithvegetablestraditionalossobucoheartyandhomely41944525.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  1. 500 g junećih šnicli
  2. so
  3. 1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike
  4. 4 kašičice mekog brašna
  5. 100 ml ulja
  6. 1 kašičica mlevenog bibera
  7. 5 ravnih kašičica senfa
  8. 3 čena belog luka
  9. 600 ml bujona
  10. 100 ml belog vina
  11. 1 kašika svežeg peršunovog lista
  12. lovorov list

PRIPREMA:

Šnicle oprati, prosušiti, izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti, pa uvaljati u mješavinu brašna i začinske paprike. Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obje strane po koji munut, izvaditi ih, premazati senfom, posuti mljevenim biberom i ostaviti sa strane.

stockphotobutadonporkricebowlporkbowl1447704068.jpg
Shutterstock 

U istom tiganju propržiti sitno isjeckan bijeli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, sniziti temperaturu, pa dinstati polupoklopljeno na tihoj vatri. Tokom kuvanja tiganj nekoliko puta protresti. Posle oko sat vremena dinstanja, sipati belo vino i kuvati još 20 do 25 minuta, uz češće mešanje.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:13
NADA I RADOSLAV ZAJEDNO SU VEĆ 65 GODINA! Za Kurir otkrili recept za uspešan i srećan brak, pa se našalili: ŽENINA REČ JE AMIN! Izvor: Kurir televizija