SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK NAĆI ĆE SE NA VAŠEM STOLU ZA TREN OKA: Lovačke šnicle kakve su spremale naše mame i bake oduševiće porodicu
Mnogi ljudi obožavali su kad im majke i bake naprave preukusne lovačke šnicle za nedeljni ručak. Iako je ovo jedno od komplikovanijih jela, postoje saveti koji će učiniti da vam uvek uspe. Pripremite lovačke šnicle na ovaj način, ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g junećih šnicli
- so
- 1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike
- 4 kašičice mekog brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 5 ravnih kašičica senfa
- 3 čena belog luka
- 600 ml bujona
- 100 ml belog vina
- 1 kašika svežeg peršunovog lista
- lovorov list
PRIPREMA:
Šnicle oprati, prosušiti, izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti, pa uvaljati u mješavinu brašna i začinske paprike. Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obje strane po koji munut, izvaditi ih, premazati senfom, posuti mljevenim biberom i ostaviti sa strane.
U istom tiganju propržiti sitno isjeckan bijeli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, sniziti temperaturu, pa dinstati polupoklopljeno na tihoj vatri. Tokom kuvanja tiganj nekoliko puta protresti. Posle oko sat vremena dinstanja, sipati belo vino i kuvati još 20 do 25 minuta, uz češće mešanje.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!