Recept sa kojim nema greške - pileća salata sa kuvanim jajima

Cezar salata je jednaod najlepših i najjednostavnijih letnjih obrok salata, ali ova je dostojno menja. Isto je sapiletinom, samo što se ovde dodaju i kuvana jaja i još par sastojaka.

Kada želite ručak čija priprema vam ne oduzima puno vremena onda je pileća salata pravo rešenje. Obavezno luk marinirajte, jer tako će izgubiti gorčinu, ali će sačuvati hrskavost.

shutterstock-1179449986.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 4 jajeta
  • 1 krastavac
  • 1 mladi luk
  • 1 crni luk
  • 100 g tvrdog sira
  • 3-4 kašike majoneza
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 3-4 kašike sirćeta
  • 150 ml vode
profimedia0241075981.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Crni luk sitno iseckajte, pa mu dodajte šećer, so, sirće i vodu. Ostavite da se marninira barem 2 sata.
  2. Meso skuvajte, pa iseceite na sitne kockice, kao i krastavac.
  3. Jaja takođe skuvajte, pa isecite na sitne kockice. Sir izrendajte i dodajte u posudu sa ostalim sastojcima.
  4. Na kraju dodajte seckani mladi luk i dobro proceđeni crni luk. Promešajte i sipajte majonez preko, pa sjedinite.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija