TAJNII RECEPT SAVRŠENIH KROFNICA: Evo trika za preukusno i MEKO testo iznutra, a HRSKAVO spolja!
Američke krofnice, kojima ne mogu da odole ni najmlađi, ali ni odrasli, ubedljivo su postale omiljena užina ili doručak najmlađih. Ono što će obradovati sve mame i bake je da ih uopšte nije teško napraviti, čak i ako kod kuće nemate specijalizovan aparat.
Iako je mališanima često važno da krofnice oblikom budu identične onima iz aparata, zaboraviće na to čim probaju prvu domaću krofnicu, posebno ako im je ponudite sa njihovim omiljenim namazom.
Recept koji vam donosimo odličan je i ako nemate aparat za američke krofnice, ali i ako ste isti nabavili, u oba slučaja, testo će biti savršeno meko iznutra, a hrskavo spolja.
Sastojci:
- 16 kašika brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin-šećera
- 2 jajeta
- čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)
- pola čaše ulja za testo + ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja tek toliko da zapene, pa im dodajte jogurt i ulje i sve ručno mešajte minut-dva. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin-šećer, pa mutite dok ne dobijete glatku ujednačenu smesu.
Ako niste nabavili aparat za američke krofnice, testo pržite u zagrejanom ulju, kao klasične krofne ili uštipke. Kad testo porumeni, stavljajte ga na papirni ubrus kako bi se ocedilo od viška masnoće.
Vruće krofnice možete da prelijete rastopljenom čokoladom i da ih pospete šarenim mrvicama ili da ih poslužite uz džem, krem, med ili neki drugi namaz.
Prijatno!
Kurir.rs
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!