UŠTIPCI NA RUSKI NAČIN: Tajna je u jednom sastojku, koji ih čini VAZDUŽASTIM I MEKANIM! (RECEPT)
Uštipci su odlično pecivo koje se brzo pravi, a super su za doručak ili večeru.
Najbolje je ako poslužite sa paradajzom i sirom, ali ko voli slatko, može i sa džemom ili eurokremom. A Ruskinje su otkrile tajnu kako da vam uspeju iz prvog pokušaja!
Kefir ih čini mekanim, a ulje se dodaje kako bi bili manje masni, dok sa šećerom treba da vodite računa, jer previše ove namirnice može učiniti da izgore.
Sastojci: 1/2 l kefira 2 šolje brašna 1 kašičica sode bikarbone 1 kašičica šećera 1 jaje prstohvat soli 1 kašika ulja
Priprema: 1. Prvo sjedinite jaje i kefir, a zatim dodajte ostale sastojke. Kefir treba da bude sobne temeprature i ne jako kiseo. 2. Brašno dodajte postepeno u smesu i sve vreme mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. 3. Zatim dodajte ulje i šećer, pa promešajte. 4. Sipajte sodu i so i sve lepo sjedinite, pa ostavite smesu 15 minuta. 5. Vadite testo mokrom kašikom i sipajte u vrelo ulje.
(Kurir.rs/Stil)
"SRBIJU I NJEN RAZVOJ NE SMEMO DA ZAUSTAVIMO" Oglasio se Vučić i poslao snažnu poruku: "Daću sve od sebe u naredne dve godine..." (VIDEO)