Uštipci su odlično pecivo koje se brzo pravi, a super su za doručak ili večeru.

Najbolje je ako poslužite sa paradajzom i sirom, ali ko voli slatko, može i sa džemom ili eurokremom. A Ruskinje su otkrile tajnu kako da vam uspeju iz prvog pokušaja!

Kefir ih čini mekanim, a ulje se dodaje kako bi bili manje masni, dok sa šećerom treba da vodite računa, jer previše ove namirnice može učiniti da izgore.

profimedia0508797113.jpg
Profimedia 

Sastojci: 1/2 l kefira 2 šolje brašna 1 kašičica sode bikarbone 1 kašičica šećera 1 jaje prstohvat soli 1 kašika ulja

profimedia0340025636.jpg
Profimedia 

Priprema: 1. Prvo sjedinite jaje i kefir, a zatim dodajte ostale sastojke. Kefir treba da bude sobne temeprature i ne jako kiseo. 2. Brašno dodajte postepeno u smesu i sve vreme mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. 3. Zatim dodajte ulje i šećer, pa promešajte. 4. Sipajte sodu i so i sve lepo sjedinite, pa ostavite smesu 15 minuta. 5. Vadite testo mokrom kašikom i sipajte u vrelo ulje.

(Kurir.rs/Stil)

01:28
SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir TV