Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a razlozi za to su mnogi. Osim što je ukusan i osvežavajuć kolač, njegova glavna prednost je zasigurno i to što je priprema jednostavna i brza.

Sastojci:

Testo:

250 g brašna

125 g maslaca

100 g šećera

žumance

jaja.jpg
Youtube 

Nadev:

250 g svežeg sira

100 g šećera

prašak za puding od vanile

izrendana korica limuna

4 jaja

2 i 1/2 dl slatke pavlake

500 g jagoda

preliv za tortu (crveni)

9768541.jpg
RINA 

Priprema:

Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umesite brzo testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.

Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.

Viljuškom izbockajte testo i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrejanoj na 200°C.

Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte je smesi.

Napunite testo pripremljenom smesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.

Operite jagode, dobro ih ocedite, skinite peteljke, prepolovite i stavite na kolač.

Pripremite preliv prema uputima na omotu i njime prelijte jagode.

cizkejk.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:54
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv