Narendajte jabuke, dodajte malo suvog grožđa i oraha i uživajte u poslastici uz kuglu omiljenog sladoleda

Štrudla sa jabukama - soćna, aromatična i jednostavno neodoljiva. Za ljubitelje jabuka, prava delicija.

Možete je poslužiti toplu uz sladoled ili šlag.

screenshot-4-copy.jpg
Promo 

Sastojci:

1/2 kg lisnatog testa za savijače

800 g jabuka

50 g suvog grožđa

50 g oraha

10 g šećera

sok od pola limuna

2 kesice vanilin šećera

1 žumance

1 kašika šećera u prahu

jabuke.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Lisnato testo rastanjite oklagijom u pravougaonik.

2. Na sredinu kore stavite rendane jabuke pomešane sa šećerom, limunovim sokom, suvim grožđem, orasima i vanilin šećerom.

3. Spojite krajeve testa preko fila, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u pleh koji ste prethodno isprali hladnom vodom.

4. Pecite na 225 stepeni oko pola sata. Kad se ispeče, štrudlu pospite šećerom u prahu.

(Kurir.rs)

14:56
RETKE I STARE SORTE VOĆA I POVRĆA U BOTANIČKOJ BAŠTI! Jabuke različitog oblika, veličine, boje KALEMLJENJE ZABORAVLJENIH VRSTA Izvor: Kurir televizija