Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza.

Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije.

U klasični sataraš kakav vam predsatvljamo ovog puta stavljaju se samo bazične namirnice kao što su paradajz, paprike i luk, no moguće su i druge varijante s ostalim letnim povrćem. Priprema je slična, a rezultati uvek beskrajno ukusan.

paradajzfotoprofimedia1501267647123123.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

2 velike glavice luka

2-3 čena belog luka

4 paprike

6-7 paradajza

ulje so, biber po želji sitno seckan peršun

profimedia0012450564.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Očistiti i iseckajte luk, papriku i paradajz na krupnije komade.

2. Na ulju propržiti luk i dinstati ga dok ne postane staklast.

3. Nakon toga, dodati paprike, pa nakon 10 minuta paradajz, sitno iseckan beli luk, posoliti i biberiti, poklopiti i ostaviti da se jelo krčka na laganoj vatri 20-25 minuta. Povremeno promešati.

3. Sataraš je gotov kad veliki deo tečnosti ispari. Pred sam kraj kuvanja po želji dodati sitno seckan peršun.

(Kurir.rs)

00:49
TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Izvor: Kurir televizija