NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Savršeno i lagano jelo, prepuno povrća!
Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza.
Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije.
U klasični sataraš kakav vam predsatvljamo ovog puta stavljaju se samo bazične namirnice kao što su paradajz, paprike i luk, no moguće su i druge varijante s ostalim letnim povrćem. Priprema je slična, a rezultati uvek beskrajno ukusan.
Sastojci:
2 velike glavice luka
2-3 čena belog luka
4 paprike
6-7 paradajza
ulje so, biber po želji sitno seckan peršun
Priprema:
1. Očistiti i iseckajte luk, papriku i paradajz na krupnije komade.
2. Na ulju propržiti luk i dinstati ga dok ne postane staklast.
3. Nakon toga, dodati paprike, pa nakon 10 minuta paradajz, sitno iseckan beli luk, posoliti i biberiti, poklopiti i ostaviti da se jelo krčka na laganoj vatri 20-25 minuta. Povremeno promešati.
3. Sataraš je gotov kad veliki deo tečnosti ispari. Pred sam kraj kuvanja po želji dodati sitno seckan peršun.
(Kurir.rs)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore