NJAM!
PRŽENICE SU OMILJENO JELO MNOGIMA, A UZ OVAJ RECEPT BIĆE JOŠ UKUSNIJE: Evo kako da ih pripremite u rerni da budu zdravije i lepše!
Prženice su jedno od omiljenih jela većine Srba, pa i onih koji to nisu poput Švajnija, koji je nadavno otkrio da najviše voli kada mu supruga Ana Ivanović priprema ovo domaće jelo za doručak.
Ipak, uprkos neverovatnom ukusu u kome većina nas uživa, ovo jelo može da bude i jako teško za stomak zbog prženja u dubokom ulju, te domaćice u poslednje vreme traže način da popularno jelo učine malo zdravijim. Ovaj zdravi recept za prženice iz rerne, oduševiće vas potpuno.
Profimedia
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 tanko sečenih kriški hleba
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja + za premazivanje
- prstohvat soli
- suvi začin
- kurkuma
- bosiljak
- beli luk u prahu
- kim
- čili
Priprema:
- U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti, dodati začine i sve dobro promešati.
- Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.
- Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.
- Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.
- Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
(Kurir.rs)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!