Prženice su jedno od omiljenih jela većine Srba, pa i onih koji to nisu poput Švajnija, koji je nadavno otkrio da najviše voli kada mu supruga Ana Ivanović priprema ovo domaće jelo za doručak.

Ipak, uprkos neverovatnom ukusu u kome većina nas uživa, ovo jelo može da bude i jako teško za stomak zbog prženja u dubokom ulju, te domaćice u poslednje vreme traže način da popularno jelo učine malo zdravijim. Ovaj zdravi recept za prženice iz rerne, oduševiće vas potpuno.

przenice.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 10 tanko sečenih kriški hleba
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja + za premazivanje
  • prstohvat soli
  • suvi začin
  • kurkuma
  • bosiljak
  • beli luk u prahu
  • kim
  • čili

Priprema:

  • U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti, dodati začine i sve dobro promešati.
  • Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.
  • Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.
  • Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.
  • Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija