Kada dođu vreli i sparni letnji dani svi želimo neko hladno i sočno osveženje. Često se opredeljujemo za voće kao najveći izvor vitamina, a kako bi nam najviše rashladilo tople dane, držimo ga u frižideru. Međutim, nije svako voće za frižider.

frizider-salata.jpg
Shutterstock 

Američko istraživanje je došlo do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, da oni ne bi izgubili ukus i sočnost. Pored toga oni mogu izgubiti i količinu vitamina koje poseduju, pa tako ove voćke treba da izbegavate da stavljate u frižider.

Jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati

Naučnici savteuju da jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati, iako je to običaj većine srpskih domaćinstava, jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ne samo to, već ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati.

jagoda-profimedia0260054779-1.jpg
Profimedia 

Kada su jabuke u pitanju, slatke su te koje se preporučuju za zamrzavanje jer im ostaje ukus, dok kisele treba izbegavati. Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.

Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.

Kurir.rs / NajŽena.rs

Bonus video:

02:05
Aco Pejović održao vrhunski koncert u Banjaluci Izvor: Kurir