Ako vam se jede nešto slatko, aimatejagode kod kuće, donosimo vam recept za savršen, lagan i brz kolač koji će vas zasladiti.

Narvno, ako nematejagode, možete staviti i drugo voće, ne brinite, savršen ukus neće izostati. Obavezno pospite šećerom u prahu i uživajte!

jagoda-profimedia0260054779-1.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 350 g jagoda
  • 230 g brašna
  • 1 šoljica šećera
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 3 jajeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike kokosovog brašna
jajakuvanje-2.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano s praškom za pecivo i kokosovo brašno. Sve izmešajte i na kraju varjačom lagano umešajte umućeni sneg od belanaca.
  2. Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite ga brašnom. Sipajte smesu i po njoj ravnomerno složite polovine jagoda.
  3. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
  4. Pečeni kolač po želji možete posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:54
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv