Kada nemate dovoljno vremena ili para u novčaniku, najbolje je napraviti neka jela koja se brzo prave i ne koštaju mnogo. Jedan od takvih recepata je i brzinski đuveč sa kobasicom.

2100-stockphotofriedsausagesonafryingpanonawoodenbackground219375877.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš (šta god da imate, poslužiće i šolja bilo kog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela)
  • 1 pakovanje kobasice u vakuumu, što sadrže tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
  • ravna kašika suvog začina
  • 300 - 500 ml soka od paradajza
  • 2 čaše ili šolje pirinča
  • so, biber, peršunov list
  • 50 – 100 ml ulja
shutterstock-1332387485.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema

Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta. Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.

Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne. Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.

profimedia0468415229.jpg
Foto: Profimedia

Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode. Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.

Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari. Neko voli đuveč da je gušći a neko ređi, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.

Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list. Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.

profimedia0014151841.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/domacirecepti.net)

Bonus video:

02:55
Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku Izvor: Kurir televizija