Srpske maline su najbolje na svetu: 100 g svežeg ploda “teži” samo 52 kcal, a sadrže 86 odsto vode, 1,2 odsto proteina, 0,65 odsto masti i 12 odsto ugljenih hidrata. Izvrstan su izvor dijetetskih vlakana - imaju čak 6,5 g!

Preporučuju se svima, pa ne časite ni časa, poslužite svoje najmilije ovim fantastičnim desertom.

maline-proizvodnja.jpg
Shutterstock 

Evo kako se pravi ŽELE OD MALINA:

SASTOJCI (za 10 posluženja):

  • 300 ml želea od malina
  • 100 g malina
  • 4 lista želatina
  • 340 g jogurta s malinama
  • 300 g gustog jogurta s malo masti
  • 1 mala kašika ekstrakta vanile
  • 1 velika kašika šećera u prahu
0804-arhiva.jpg
Kurir 

PRIPREMA:

  • Napravite žele prema uputstvu.
  • Rasporedite maline na dno odgovarajuće posude i prelijte ih želeomi stavite u frižider na 4 h.
  • Umutite 1 dl ključale vode sa dva lista želatina, prelijte preko malina sa želeom i držite opet u frižideru 4-6 sati. Može i da prenoći, nećete svaki čas proveravati da li se sve dobro stegnulo.
  • Ponovite postupak s preostalim želatinom i jogurtom, dodajući ekstrakt vanile i šećer u prahu.
  • Žele uoči posluženja ukrasite svežim malinama, možete da dodate i listove sveže nane.
shutterstock-1806751180.jpg
Shutterstock 

(Kurir.rs/Lena)

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija