OBELEŽITE SVETSKI DAN ČOKOLADE! Nema boljeg načina da ga proslavite od uživanja u ovom fenomenalnom desertu (RECEPT)
Znamo, vama je svaki dan dan čokolade i verovatno ste do sada isprobali milion preuskusnih recepata s planetarno omiljenom poslasticom. Ali danas se obeležava Svetski dan čokolade, red je da napravite nešto zaista posebno!
Vaše ukućane i vas oduševiće ovaj fenomenalan slatkiš. Pravi se jednostavno, potrebno je samo da sledite naše savete i u vašem tanjiru će se brzo naći POLJUPCI OD ČOKOLADE.
SASTOJCI:
- 330 g putera
- 330 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade -
60 g slatke pavlake
- 15 g mlevene kafe
- 2 g soli
- 1 ml ekstrakta vanile
Krem: - 100 g guste slatke pavlake - 100 g tamne čokolade
Kora: - 90g keksa - 20 g putera
PRIPREMA:
1. Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni puter. Pomešajte oba sastojka i dobro ih pritisnite da formiraju čvrstu osnovu u prigodnoj posudi ili poslužavniku, pa stavite da odstoji u frižideru 15 minuta.
2. Dok se podloga steže u frižideru, u drugu posudu stavite puter koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi i elstrakt vanile i mešajte mikserom podešenim na veliku brzinu.
3. U dobro izmiksanu masu dodajte šećer u prahu i sada mešajte mikserom podešenim na srednju brzinu.
4. Kada se šećer izmeša, dodajte otopljenu crnu čokoladu, kafu, slatku pavlaku i so i dobro sve promešajte.
5. Sipajte ovu mešavinu na stegnutu podlogu i vratite u frižider na još pola sata.
6. Otopite ostatak čokolade i prelijte desert, pazite da se lepo rasporedi, pa potom opet stavite u frižider da se lepo stegne, a uoči posluženja isecite ga na kocke ili na šnite.
7. Po želji, čokoladne poljupce možete dodatno da ukrasite izmrvljenom čokoladom, svežim voćem ili šlagom.
Kurir.rs
Bonus video:
MAĐARSKA SA DVANAESTOG NA ČETVRO MESTO TRGOVINSKIH PARTNERA SRBIJE; U toku poseta predsednika: Od Budimpešte do Beograda za manje od tri sata kao kruna saradnje