Priprema i uživanje u ukusu kafe za neke ljude je pravi užitak. Ipak, da bi ukus bio što bolji, potrebno je i da džezva bude dobra, što znači ne samo od adekvatnog materijala, već i čista, što mnogi zanemaruju.

Kako da se oslobodite naslaga na džezvi za kafu?

111598-220418.02-04-51-16.still021.jpg
Foto: Kurir Televizija

Sve što je potrebno jeste da popunite četvrtinu džezve ledom, a zatim da limun isečete na četiri dela i svaki deo ponaosob istisnite, da izađu sok i komadići limuna. Dodajte dve kašike soli i sve zajedno mešajte oko dva minuta.

Nakon toga, potrebno je samo da isperete džezvu za kafu pod mlazom vode i primetićete koliko je bilo jednostavno da se oslobodite starih fleka i naslaga od konstantnog spremanja.

profimedialimun-2.jpg
Foto: Profimedia

Pored ovoga u prethodno opranu džezvu sipajte sodu bikarbonu malo sirćeta i vode i stavite na šporet da proključa i ostavite tako vodu da vri neko vreme.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

EFEKAT LEPTIRA: Kafa u Srbiji poskupljuje zbog vremenskih neprilika Izvor: Kurir televizija