Kada je voće u pitanju, svako zahteva posebno tretiranje i drugačiju vrstu pranja, kako bi se sva nečistoća i otrovi oprali.

Sada je sezona trešanja, evo na koji način treba da ih perete.

Rastvor od belog sirćeta

Da biste brzo očistili sveže trešnje napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte jednu šolju belog sirćeta. Pustite da se trešnje natapaju petnaest minuta. Sirće će ubiti mikroorganizme i ukloniti ostatke pesticida. Isperite trešnje tekućom vodom. Nežno ih osušite čistom krpom ili papirnim ubrusom i spremne su za jelo.

profimedia0168671921.jpg
Profimedia 

Rastvor sode bikarbone

U činiju sa vodom dodajte pola kašičice sode bikarbone za svaku šolju vode koju ste sipali. Potopite trešnje i ostavite ih da stoje oko petnaest minuta. Isperite ih u čistoj vodi.

Ukoliko nemate vremena za potapanje ovog voća, isperite ih bar običnom tekućom vodom. Iako voda možda neće dobro očistiti proizvode kao sirće ili soda bikarbona ona će izbaciti većinu pesticida i mikroba.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

05:42
Vesna de Vinči jede samo trešnje, pa otkrila kad treba prestati sa gladovanjem Izvor: Instagram